top of page

New Member Blog - Scarlet van Tongeren Eigenaar Zwemschool van Tongeren - Welkom @ PowerVrouwen

Lees de blog van onze nieuwe member Scarlet van Tongeren. Mijn naam is Scarlet van Tongeren. Ik ben 43 jaar en woon in Simpelveld met mijn dochter Ailín. We wonen met onze 2 katten in een carré-boerderij uit 1659, die nog grotendeels gerestaureerd moet worden. Naast mijn werk is dit mijn passie, ik heb een liefde voor oude gebouwen en kan er uren in rondwandelen. Tijdens mijn studietijd ben ik begonnen met lesgeven in het bedrijf van mijn ouders, Zwemschool van Tongeren. Ik had er in eerste instantie helemaal niets mee, maar het was “part of the deal”: zij betaalden mijn studie en ik hielp hun in de zwemschool.Ik heb Toerisme & Recreatie gedaan aan de Hogeschool Notenboom in Maastricht. Dat was een mooie tijd!Toen ik klaar was met de opleiding heb ik een paar jaar in de reisbranch gewerkt, maar dat verveelde al snel. Dus ik vertrok voor een aantal maanden naar Spanje, om daarna het definitieve besluit te nemen om in de zwemschool full-time aan de slag te gaan. In januari 2000 tekende ik het maatschapscontract samen met mijn ouders en in ene keer was ik “op papier” ondernemer.Al doende heb ik het vak geleerd, de vakdiploma’s gehaald en met vallen en opstaan het ondernemerschap onder de knie gekregen.Nu sta ik samen met mijn broer aan het roer en vind ik het nog steeds een mooi vak. Niet alleen het lesgeven, maar vooral ook de uitdagingen van hoe je een bedrijf laat mee bewegen in de tijd. Nieuwe technieken, andere materialen, maar ook de veranderingen in communicatie, klantenbinding en kwaliteit. Op alle gebieden is een ondernemer steeds in de weer om te kijken wat het beste is voor het bedrijf.Tegenwoordig geldt dat ook steeds meer voor mijn eigen ik: wat wil ik in de toekomst doen, welke mogelijkheden zijn er en hoe kan ik dat realiseren... Als ondernemer moet je blijven dromen, je kansen creeëren en vooral zo af en toe durven!Zo kwam ik in gesprek met Leandra over o.a. de PowerVrouwen. Natuurlijk wist ik van het bestaan van dit soort clubjes en vroeg ik me tijdens het gesprek hard op af of het überhaupt iets voor mij zou zijn :-)Leandra nodigde me hierop uit en aangezien ik wel van het proberen ben, heb ik de uitnodiging hartelijk aangenomen. Ik ben een doener en vind het super gaaf om vóór en met anderen dingen voor elkaar te krijgen. En hoe mooi is het als je dat met een groep vrouwen mag doen die allemaal op hun eigen vakgebied een professional zijn. Die sfeer bemerkte ik ook de eerste keer dat ik een meeting mocht bijwonen. Voor de toekomst verwacht ik nog meer gezellige en leerzame momenten en draag graag waar mogelijk mijn steentje bij.

bottom of page