top of page

Een PowerVrouw is iemand die haar krachten kent


“ Een PowerVrouw is iemand die haar krachten kent ” Toen ik in 2010 “vers” van het HBO kwam met mijn Bachelor European Studies op zak, had ik voor mijn gevoel geluk dat ik op mijn stageplek een baan aangeboden kreeg. Ik had ondanks mijn breed georiënteerde opleiding en interesses, geen idee waar ik nu echt in uitblonk. Zodra ik mijn jaarcontract kreeg kocht ik mijn eigen appartement en werd ik de project assistent van twee Europees gefinancierde projecten binnen het Arcus College. Ik benutte al mijn opgedane kennis van mijn opleiding en organiseerde grote meetings en seminars, benutte minstens twee vreemde talen op 1 werkdag en bevond me continue in een internationaal gezelschap waarbij “intercultural communication” (ondanks ieders Europese afkomst) toch ook zeker goed van pas kwam. Ik zat voor mijn gevoel op de perfecte plek. Maar zoals bij veel extern gefinancierde projecten kwam ook aan deze twee na 2 jaar een eind. Hierna heb ik nog een zijstap van 3 jaar gemaakt naar een commercieel bedrijf. Ook hier benutte ik mijn talenkennis en had ik contact met zowel collega’s als klanten uit verschillende landen. Ik werd naarmate de tijd vorderde steeds vaker betrokken bij verschillende activiteiten en kreeg nieuwe aanvullende taken toegewezen. Ondanks een tevreden manager en team met leuke collega’s zat ik niet op mijn plek. Omdat ik al met 21 jaar een eigen hypotheek had was het nog best spannend om mijn inmiddels vaste baan op te geven voor iets nieuws. Maar, wat ben ik blij dat ik de stap heb durven nemen. In mijn huidige functie werk ik samen met mijn baas aan de verbinding tussen verschillende partijen. We leggen contacten, brengen mensen samen en “vertalen” daar waar nodig de verschillen tussen de diverse lagen binnen gemeenten en soortgelijke publieke organisaties. Daar kwam ik dan ook in contact met Leandra van Mackintosh Branding. Zij gaf ons project een gezicht en samen zorgden we voor een besmettelijke energie die gedurende het afgelopen jaar steeds enthousiaster ontvangen werd. Omdat ik energie krijg van mijn werk en parttimer ben houd ik genoeg tijd over om mijn ouders te helpen in hun horecazaak wat me ook de nodige voldoening geeft. Wanneer je in je dagelijkse werkzaamheden jouw kracht (power) gebruikt ben je naar mijn idee een gelukkig mens. Mijn kracht heb ik eerder voor lief genomen, omdat het voor mij zo vanzelfsprekend was. Mensen verbinden, enthousiasmeren en in beweging krijgen. Ik heb dan misschien (nog) niet mijn eigen business maar mijn kracht probeer ik te delen. Het kennen van je krachten en deze delen met anderen maakt je naar mijn mening dan ook een PowerVrouw. Dank aan Leandra die me dit liet inzien. Had zij mij nooit uitgenodigd bij dit geweldige netwerk had ik mezelf nooit zo durven zien.

- Lieke Vrolings

bottom of page