top of page

Power staat voor mij voor energie, stroom, elektriciteit


“ Power staat voor mij voor energie, stroom, elektriciteit. ” Als power vrouw in woorden uitleggen wat je doet en waar je hart ligt, is onmogelijk als je het mij vraagt. Waarom? Omdat de kracht van een power vrouw ligt in het kort en krachtig verwoorden en vervolgens verwezenlijken van haar ideeën. Om een idee te geven wat ik in mijn dagelijks leven doe: ik begeleid mensen om duurzamere keuzes te maken in het leven. Met de nadruk op een duurzamer huis. Mijn liefde ligt bij jaren ’20 en ’30 woningen. Samen met mijn partner heb ik in 2012 een jaren ’30 woning gekocht. Deze woning is compleet gestript en opnieuw opgebouwd met aandacht voor energiezuinige technieken zoals zuinige apparatuur, isolatie en zonnepanelen. Een bijna energiezuinig huis. Daar ligt mijn passie, oude gebouwen toekomst bestendig maken. Een ander vakgebied waar ik in werkzaam ben, is een stuk strategischer, namelijk duurzame gebiedsontwikkeling. Dit vakgebied is onder te verdelen in een tal van disciplines. Ik vergelijk het wel eens met een huishouden. Ieder huishouden kent verschillende aspecten zoals water, elektriciteit, afval, voedsel, mensen, organisaties, financiën. Hoe beter je alle aspecten en inwoners van het huishouden op elkaar afstemt, hoe beter het functioneert. Wanneer je dit principe op een schaal van bijvoorbeeld een buurt, dorp of gemeente plaats wordt het complexer en daarom voor mij ook uitdagender. Neem daarbij in ogenschouw, dat op nationaal en internationaal niveau de noodzaak is uitgesproken dat er minder CO2 uitgestoten moet worden uitgestoten. Inmiddels ben ik 5 jaar werkzaam als zelfstandig adviseur en ben ik van mening dat het de beste beslissing is die ik ooit heb gemaakt. Ik werk harder dan ooit, maar alles wat ik doe heeft een bepaalde impact op mijn directe omgeving. Het geeft mij ook een vorm van voldoening, dat ik met mijn kennis, kunde en netwerk een impact heb op het toekomst bestendig maken van onze gebouwde omgeving en mijn woon- en leefgebied. Ik draag vanuit mijn eigen vakgebied bij aan mijn omgeving door projecten uit te voeren in Zuid Limburg die uiteindelijk bijdragen in een toekomst bestendig en laag in CO2 uitstotend gebied! Naast mijn eigen ambities, heb ik ook een persoonlijk doel bij mijn werkzaamheden.

Mijn zoon Daan, inmiddels 2 jaar, wil ik de mogelijkheid bieden om net zoveel impact te hebben op zijn omgeving als ik.

Later, als hij groot is. Nu mag hij nog heerlijk kind zijn. - Joyce Bongers -

bottom of page